Встановлення гіпсокартону на каркас із металу

При обробці внутрішніх стін листами з гіпсокартону можна кріпити безпосередньо до поверхні внутрішньої стіни. Якщо ж необхідно вирівняти недоробки мулярів або сховати труби, електричну проводку та інші не естетичні елементи будівництва в цьому випадку гіпсокартону краще монтувати на металевий або дерев’яний каркас. Каркас зазвичай використовується при монтажі стель і перегородок, та й при необхідності прокладання різного матеріалу для теплоізоляції.

Для прикріплення каркаса до поверхні підлоги та стелі використовується UD-подібний профіль, але як поперечні стійки використовують СD-подібний. Також можливі інші модифікації профілів, такі як UW для монтажу перегородок. Крім цих профілів, для конструкції каркаса застосовують різні спеціальні сполучні елементи, такі як п-подібні профілі, але в стельових конструкціях є ще й інші системи підвісок: струнні розтискні, ноніус підвіси та різне кріплення, яке просто вражає своєю різноманітністю.

А для того, щоб прикріпити картину до стіни з гіпсокартону, легка навісна шафа або якась інша предмет, найкраще скористатися іншими спеціальними елементами кріплення. Такими, як гачок, прикріплений безпосередньо до листа з гіпсокартону, який має можливість витримати від 4 до 15 кілограм (звичайно ж, залежно від кількості цвяхів та товщини гіпсокартону). Звичайний дюбель при товщині гіпсокартонного листа в 20 міліметрів витримує навантаження майже до 20 кілограм, а пустотілий дюбель із пластику зазвичай у півтора рази більше. Анкер гвинтовий такий як Моlly утримає навіть 30 кілограм на листі гіпсокартону товщиною в 12,5 мм, ну а на лист з гіпсокартону вдвічі більшої товщини, наприклад 20 мм, за допомогою цього спеціального кріплення можна не боячись підвісити вантаж вагою в 50 кілограм. Але, а більш важкі конструкції, такі як біде, водонагрівачі та інші важкі агрегати кріпляться вже до спеціальних стійк каркаса з металу, де зазвичай ще профіль UW вставляється брус з дерева для зміцнення.

Але, а для закладення стиків як завжди відбувається при монтажі каркасу між гіпсокартонними листами, а також для зміцнення кутів використовують різні ущільнювальні стрічки, монтажна піна шпаклівка, різні оздоблювальні матеріали та спеціальні захисні елементи з металу.

У більшості випадків каркас збирають з профілів UD, що складаються зі сталі та оцинковки товщиною близько 0,6 міліметрів, в отворах каркаса для посилення конструкції використовують двох міліметровий профіль CD. Іноді, для каркаса використовують брус з дерева, але цей варіант не якісний через те, що дерево має властивість деформуватися та й дорожчий і трудомісткий.