Базальтові циліндри для утеплення труб

Утеплення вимагають не тільки стіни, покрівля та перекриття. Також потребують цього труби та комунікації. Базальтові циліндри забезпечать необхідний результат. Вони захищають труби і рідини, що транспортуються, від температурних впливів ззовні. Проте вони й інші позитивні характеристики.

У цій статті ми розглянемо, що являють собою циліндри для утеплення труб, які позитивні характеристики вони мають.

Що таке циліндри з базальту
Це сучасний, ефективний утеплювач, що застосовується для обробки труб та комунікацій різного типу та призначення. Вони повністю готові до монтажу. Для установки по всій довжині циліндра передбачений суцільний поздовжній розріз. Виріб просто надягає на трубопровід і фіксується.

Деякі моделі додатково зверху вкриті фольгою. Її призначення – підвищення експлуатаційних властивостей та надання привабливого зовнішнього вигляду. Крім того, фольга забезпечує додатковий захист від негативної дії ззовні.

З покриттям із алюмінієвої фольги циліндри рекомендується встановлювати на комунікації, прокладені на відкритому повітрі або в зоні видимості.

Для таких виробів використовується базальтова вата. Її одержують із гірського мінералу – базальту. Серед позитивних характеристик:

тривалий термін служби – до 50 років та більше;
простота монтажу;
стійкість до перепадів температур;
низька теплопровідність;
ефективність.
На окрему згадку заслуговує негорючість виробів. Вони можуть лише плавитися за високої температури. Їхнє застосування захищає від руйнувань трубопроводи у разі пожеж. Тому базальтові циліндри швидко набули популярності і знайшли застосування в різних сферах.

Де використовуються циліндри з базальтової вати
Вони знайшли своє застосування при тепловій ізоляції трубопроводів різного типу:

теплових мереж;
кондиціювання каналів;
промислових труб;
і так далі.
Технічні характеристики
Технічні показники залежать від конкретних моделей та можуть відрізнятися у різних виробників. Ми наведемо вам основні, найпоширеніші характеристики:
109.87.190.0

внутрішній діаметр – від 18 до 525 міліметрів;
довжина одного циліндра – 1 метр;
товщина теплоізоляційного базальтового покриття – від 3 до 10 см.
Якщо вам потрібні базальтові циліндри, купити їх можна на сайті компанії VELS. Консультанти розкажуть про наявні моделі і дадуть свої рекомендації щодо вибору виробів під ваші трубопроводи.