Від яких характеристик залежить ціна базальтової вати

На такий матеріал, як базальтова вата ціна залежить від особливостей та характеристик покриття. Також дається взнаки і бренд, під ім’ям якого продукція виробляється. Адже відомі торгові марки – це гарантія високої якості та надійності, ефективності та довговічності покриттів.

У цій статті ми коротко розглянемо, що є утеплювачем з базальту, якими характеристиками володіє.

Що таке мінеральний базальтовий утеплювач
Як вже сказано вище, такий вид утеплювача, як базальтова вата ціна залежить від його характеристик. Для початку розповімо, як робиться покриття.

Для виробництва використовується спеціальна сировина. Це гірський мінерал базальт. Деякі виробники віддають перевагу мергелю та іншим гірським породам метаморфічного типу.

Базальт може бути певної фракції – її розмір вказується у технології виробництва. Наприклад, компанія «Роквул» – один із лідерів профільного ринку – проводить розплавлення базальту під впливом високих температур. З рідини, що утворилася, витягуються волока – у процесі формування базальтової вати вони обдуваються потоками повітря. В результаті виходить вата з великою кількістю осередків та різноспрямованими волокнами.

Технічні характеристики
Утеплювачі з мінеральної базальтової вати мають низку незаперечних переваг. Їх добре ілюструють технічні характеристики.

Стабільність розмірів та щільність. Утеплювач зберігає свої розміри, після стиснення швидко відновлює форму. Завдяки цьому покриття добре прилягає, між ним та основою немає щілин.
Низький показник провідності тепла. Як результат – у будівлі взимку зберігається тепло, а на опалення йде менше коштів.
Довговічність. Базальтова вата відомих виробників здатна зберігати свої експлуатаційні властивості протягом 50 років.
Біологічна стійкість. У базальтовій ваті не заводяться гризуни, не з’являється пліснява та грибок.
Гарна паропроникність. Базальтові утеплювачі виводять із будівлі зайву вологу.
Також варто відзначити універсальність покриттів. Вони підходять для будівель різного типу:
109.87.190.0

житлових;
комерційних;
промислових;
соціальних і т.д.
Якщо вас цікавить, яка на такий вид утеплювача, як базальтова ціна, зверніться до консультантів компанії VELS. Менеджери розкажуть про різні моделі покриття, допоможуть підібрати оптимальне для вашої будівлі та допоможуть оформити замовлення.