Утеплення фасадів будинків пінопластом

Зі щорічним підвищенням тарифів на електрику та газ, дуже цікавим стає питання про утеплення фасадів будинків. Фахівці стверджують, що через цегляні мури будинків в атмосферу виходить до 40% тепла. Після утеплення можна понизити тепловтрати на 30%. Також слід зазначити, що найкращий спосіб утеплення – це зовнішній.

Нині дедалі більше людей починають утеплювати фасади своїх будинків та квартир у багатоповерхових будинках. Не рідкість зустріти цегляний фасад житлового будинку, зовнішня стіна якого обшита пінопластом та заштукатурена. Можливо, це не дуже красиво, зате господарям тепло та затишно перебувати у власній квартирі.

Для утеплення фасадів будинків можна знайти безліч будівельних матеріалів, тому вибрати утеплювач не складе труднощів. Лідером серед утеплювачів можна назвати пінопласт.

Технологія утеплення

Перед початком робіт слід підготувати стіни. Для цього роблять очищення поверхні від забруднень та дефектів. Якщо на фасаді є тріщини або западини, обов’язково потрібно їх заштукатурити і загрунтувати. Після цієї простої процедури можна приступати до нанесення клею на пінопласт. Клейову суміш рекомендується рівномірно наносити по всій площі утеплювача з використанням зубчастого шпателя. Слід пам’ятати, що надлишки клею не повинні потрапити у щілини між пінопластом.

Далі можна переходити до приклеювання його до зовнішньої стіни будинку. В обов’язковому порядку приклеювання необхідно виконувати горизонтально та зверху вниз. На цьому етапі утеплення необхідно уникати щілин між стиками, оскільки між ними проходитиме холодне повітря. Якщо щілин уникнути не вдалося, їх потрібно закласти монтажною піною.

Після того, як ви приклеїли пінопласт, його необхідно додатково прикріпити дюбелями. Для цього вам потрібно просвердлити дірки у фасаді та забити дюбеля. Капелюшки «парасольок» мають бути на одному рівні з утеплювачем. Після закінчення цієї процедури можна переходити до приклеювання алюмінієвої скло-сітки.

На поверхню пінопласту нанесіть тонкий шар клею приблизно до 2 мм. При цьому скло-сітку бажано втопити в клей. Далі переходимо до нанесення на фасад, що утеплює, декоративної штукатурки. Штукатурка може використовуватись будь-яких кольорів, малюнків та фактур. На цьому етапі давати поради немає сенсу – кожен вибирає матеріал, що сподобався самостійно.