Різновиди фасадних панелей

Не кожен будинок може залишатися привабливим протягом довгих років, та й здібності того ж дерева чи цегли не безмежні. Саме тому рекомендується захищати стіни будинків спеціальними фасадними панелями.

Нині на будівельному ринку подібних матеріалів просто величезна кількість. Вони можуть бути кількох видів. Пропонуємо кожен із них розглянути. Металеві панелі із полімерним покриттям. З достоїнств даного матеріалу слід виділити довгожительство. Такі фасадні панелі прослужать вам близько 30 років. Крім того, він просто не здатний пропускати вологу усередину будинку. До мінусів віднесемо слабку теплоізольованість, а також досить високу вартість кінцевого результату.

Найбільш натуральним фасадом вважаються ті, що виготовляються із деревних волокон. Прослужить подібний будівельний матеріал лише 10, максимум 15 років. Можна суттєво заощадити на монтажі, тому що це найпростіша і найлегша частина. На жаль, дерево має властивість псуватися та горіти.

Найбільш популярними фасадами у світі вважаються вінілові. Мабуть, цей будівельний матеріал увібрав у себе всі плюси попередніх побратимів. Це і тривалий термін служби, і вологостійкість, і пожежна безпека. Але він також погано переноситиме перепади температур.