Чому харчові емалі настільки потрібні

Спеціальні харчові емалі для зберігання напоїв, їжі та тих продуктів, у складі яких міститься спирт, на сьогоднішній день стали особливо актуальними. Використовуючи подібні склади, фарбують різноманітні ємності, а тому до таких фарб пред’являються особливі вимоги. На них, по суті, покладається відразу два завдання: вони не допускають корозії металу безпосередньо ємності, а також запобігають виділенню шкідливих речовин у вміст.

Насправді в харчовій промисловості дуже часто використовуються корозійно-агресивні агенти, до яких належать:

різноманітних кислоти;
олії та жири;
продукти, у яких міститься спирт.
Слід розуміти, що захист ємностей потрібно постійно, оскільки більшість харчових кислот виступає як сильні електроліти. Вони можуть стати прямою причиною корозії та призвести до наскрізного іржавіння за наявності зварних стиків. Спеціальні харчові емалі застосовуються для покриття внутрішніх поверхонь ємностей зі сталі або бетону, а також різного роду харчових апаратів, здатних витримувати досить високі температури, не втрачаючи при цьому своїх захисних характеристик.

Особливості застосування харчових емалей
Емалі, які використовуються для подальшого зберігання харчових та спиртовмісних продуктів, відрізняються стійкістю до миючих засобів, а також воді як у прісній, так і солоній. Подібних якостей вдається досягти завдяки низькому вмісту летких речовин у подібних покриттях. Крім того, аналогічна харчова емаль може сміливо застосовуватись у побуті, не тільки на кухні, а й у будь-якому господарстві. Використовуючи харчову емаль, можна покрити стіни і стелю в тих приміщеннях, які характеризуються підвищеною вологістю або ванну, що розтріскалася. По суті, список можливостей застосування подібних покриттів практично нічим не обмежений, враховуючи, що додатковою їх перевагою є значний термін служби за дотримання всіх правил застосування.

На сьогоднішній день харчові фарби та емалі, що використовуються для зберігання харчових та спиртовмісних продуктів, виступають як невід’ємний елемент індустрії харчування, а тому залишаються завжди затребуваними на ринку, що діє. Тільки використання якісних ємностей дозволяє людині насолоджуватися справжнім смаком продуктів та напоїв без присмаку хімікатів та іржі.